Događanja

U Parku prirode Papuk, izletištu Jankovac, od 8.-10. 06. 2018. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Osijeku i Hrvatskog društva »Karl Jaspers« održan je 2. znanstveno-stručni skup FILOZOFIJA IZMEĐU ZNANOSTI I RELIGIJE.

PROGRAM SKUPA I KNJIŽICA SAŽETAKA / BOOK OF ABSTRACTS AND PROGRAMME

***

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku 16. studenoga 2017. godine predstavljen je zbornik radova Heideggerov kraj. O zborniku su govorili Žarko Paić, Boško Pešić i Rusmir Šadić.

***

U Parku prirode Papuk, izletištu Jankovac, od 2.-4. 06. 2017. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Osijeku i Hrvatskog društva »Karl Jaspers« održan je 1. znanstveno-stručni skup FILOZOFIJA IZMEĐU ZNANOSTI I RELIGIJE. Skup je upriličen s nakanom da se u atmosferi akademskog dijaloga raspravi tematika koja svoj pristup znanosti, filozofiji i religiji izmješta izvan klasičnih teorijskih koordinata i koja raspoznavanjem znakova oblikovanja nove epohe sebe ispostavlja kao kritičko sagledavanje njihovih najvažnijih pitanja.

PROGRAM SKUPA

***

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Tuzli 25. veljače 2015. godine predstavljen je zbornik radova Filozofija egzistencije Karla Jaspersa. O zborniku su govorili Sulejman Bosto, Enver Halilović, Zlatan Delić, Boško Pešić i Rusmir Šadić.

***

Internationales Karl Jaspers Symposium: “Das Werk von Karl Jaspers im Kontext der europäischen Philosophie”, 27. – 31. Oktober 2014, Klingenthal/Elsass

***

U okviru interdisciplinarnog simpozija s temom ESTETIKA I TEHNO-ZNANOSTI DANAS koji je održan 18. lipnja 2014. godine u Vili Arko (Zagreb, Basaričekova 24) predstavljen je zbornik radova Filozofija egzistencije Karla Jaspersa. O zborniku su govorili Žarko Paić, Danijel Tolvajčić i Boško Pešić.