Događanja

International conference Philosophy and Psychology of Worldviews,

25 October 2019,

Institut of Philosophy Zagreb.

***

U Parku prirode Papuk, u Planinarskom domu Jankovac, od 31. svibnja do 2. lipnja 2019. godine održan je 3. znanstveno-stručni skup »Filozofija između znanosti i religije«, kojemu je ovogodišnja podtema bila »Sloboda«. Skup su suorganizirali Hrvatsko društvo »Karl Jaspers«, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Institut za filozofiju u Zagrebu, Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Ove je godine Skup okupio studente, doktorande i nastavnike filozofije iz Osijeka, talijanske Perugie, Rijeke, Zadra i Zagreba.

PROGRAM SKUPA I KNJIŽICA SAŽETAKA / BOOK OF ABSTRACTS AND PROGRAMME

***

U Parku prirode Papuk, izletištu Jankovac, od 8.-10. 06. 2018. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Osijeku i Hrvatskog društva »Karl Jaspers« održan je 2. znanstveno-stručni skup FILOZOFIJA IZMEĐU ZNANOSTI I RELIGIJE.

PROGRAM SKUPA I KNJIŽICA SAŽETAKA / BOOK OF ABSTRACTS AND PROGRAMME

***

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku 16. studenoga 2017. godine predstavljen je zbornik radova Heideggerov kraj. O zborniku su govorili Žarko Paić, Boško Pešić i Rusmir Šadić.

***

U Parku prirode Papuk, izletištu Jankovac, od 2.-4. 06. 2017. godine u organizaciji Filozofskog fakulteta u Osijeku i Hrvatskog društva »Karl Jaspers« održan je 1. znanstveno-stručni skup FILOZOFIJA IZMEĐU ZNANOSTI I RELIGIJE. Skup je upriličen s nakanom da se u atmosferi akademskog dijaloga raspravi tematika koja svoj pristup znanosti, filozofiji i religiji izmješta izvan klasičnih teorijskih koordinata i koja raspoznavanjem znakova oblikovanja nove epohe sebe ispostavlja kao kritičko sagledavanje njihovih najvažnijih pitanja.

PROGRAM SKUPA

***

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Tuzli 25. veljače 2015. godine predstavljen je zbornik radova Filozofija egzistencije Karla Jaspersa. O zborniku su govorili Sulejman Bosto, Enver Halilović, Zlatan Delić, Boško Pešić i Rusmir Šadić.

***

Internationales Karl Jaspers Symposium: “Das Werk von Karl Jaspers im Kontext der europäischen Philosophie”, 27. – 31. Oktober 2014, Klingenthal/Elsass

***

U okviru interdisciplinarnog simpozija s temom ESTETIKA I TEHNO-ZNANOSTI DANAS koji je održan 18. lipnja 2014. godine u Vili Arko (Zagreb, Basaričekova 24) predstavljen je zbornik radova Filozofija egzistencije Karla Jaspersa. O zborniku su govorili Žarko Paić, Danijel Tolvajčić i Boško Pešić.